Acasă » Echipamente profesionale de sunet și lumini – secretul unui eveniment de succes

Echipamente profesionale de sunet și lumini – secretul unui eveniment de succes

Fie că vorbim de o petrecere privată, o nuntă, un botez sau o conferință, succesul acestui tip de eveniment ține de ambianța pe care o oferi participanților. Un mare rol în crearea acestei ambianțe este sunetul și lumina potrivită pentru fiecare tip de eveniment în parte.

La un eveniment, luminile și sunetul trebuie să fie aranjate în funcție de specificul locului în care se desfășoară. Dacă vorbim de evenimente în aer liber, ne putem concentra pe lumini care să delimiteze perimetrul și pe luminile de tip spotlight care pică pe scenă. Un eveniment indoor va avea succes dacă sala va fi dotată cu lumini care pică pe scenă sau pe trupă, precum și pe ringul de dans. La fel și în cazul sunetului, trebuie folosite echipamente profesionale.

Ce echipamente profesionale sunt necesare pentru un eveniment

În cazul unei conferințe, necesitățile pentru instalația de sunet sunt foarte bine definite:

  • Boxe profesionale
  • Stație de amplificare
  • Controller pentru microfoane
  • Microfoane de conferință
  • Microfon wireless pentru moderator

În cazul unei petreceri, vom avea nevoie de o stație de amplificare de putere mai mare, de mai multe boxe, un mixer cu mai multe canale pentru fiecare instrument și interpret vocal al formației în parte, precum și pentru echipamentul DJ-ului, o scenă, schelă și lumini: reflectoare, proiectoare, spoturi, efecte laser și mașină de fum – toate acestea acționate printr-un controller.

Cum folosesc echipamente profesionale de sunet și lumini

Pentru mai multe lucruri despre folosirea profesională a instalațiilor de lumini și sunet pentru evenimente și conferințe, http://insightmedia.ro/ este o resursă foarte bună. De aici putem învăța cum se alege instalația perfectă pentru evenimente, la ce să ne așteptăm de la o instalație profesională de sunet și lumini, cum să evaluăm locul în care se desfășoară evenimentul și cum să amplasăm instalațiile în funcție de caracteristicile acestuia și care sunt setările și probele pe care trebuie să le facem, pas cu pas, pentru ca totul să decurgă perfect.

Pentru profesioniști, acesta este un loc al schimbului de experiențe, de unde pot învăța lucruri noi sau unde pot împărtăși altor profesioniști ideile sau soluțiile pe care le-au căpătat de-a lungul carierei.